
„Mii de ani triumful binelui a însoțit umanitatea, transformând de fiecare dată conștientul colectiv. Nu este deloc întâmplător că binele este sădit în sufletul fiecărui copil, fiind structura pe care se îmbină mai târziu toate calitățile umane, pentru ca binele definește, în esența, umanitatea. A fi uman, înseamnă a face bine.
De aceea, întreaga noastră copilărie este dominată de o educație conștientă sau inconștientă către victoria binelui, pe care ne-o spun zi de zi sau seară de seară, toate epopeile tulburătoare, legendele pline de eroism, poveștile toarse de bătrâni și basmele șoptite de buzele adorabile ale fiecărei mame. Și, peste ani, niciunul din noi nu uităm cu adevărat esența binelui transmis de cei dragi în copilărie, ci doar, cuprinși de patosul victoriilor mărunte ale vieții de zi cu zi, amânăm momentul la care, redevenind copii, regăsim în fiecare puritatea sufletului neîntinat și binele care îi asigură existența. Este o punte invizibilă de sentimente care leagă la un loc trecutul, prezentul și viitorul fiecărei ființe umane și, extrapolând la dimensiunile globale ale societății, asigură continuitatea morală a umanității.
Momentele de criză dovedesc puteri latente uriașe în fiecare dintre noi și vocația pentru bine existența în fiecare individ, eliberarea acestei energii fiind sprijinul necesar pentru cei mai slabi, mai vitregiți de soartă sau doar aflați într-o imposibilitate temporară de a se susține singuri. Aceste momente dau măsura puterii interioare a celor care au fost și sunt născuți pentru a face bine, a constitui modele de urmat și idoli pentru generațiile care urmează.
Care este calitatea principală a binelui? Este forța incredibilă cu care înlătură răul. Nu îl distruge, pentru că a distruge este apanajul răului, ci îl înlătură, pentru că a înlătura este în forța binelui, este puterea de a da la o parte, fără a uita și fără a ucide, exilând etern răul damnat.
Mesajul nostru caută să ajungă la cei în care sufletul neîntinat al copilăriei dă puterea adultului de a da de la sine către altul, de a ajuta, în limita posibilităților sale umane și materiale, pe cei aflați în suferință pe un pat de spital sau în izolarea nedorită a propriei locuințe, doborâți vremelnic de un rău necunoscut, ori pe cei care, fără arme sofisticate, dar cu mult bine în suflet, se luptă ca doctori și asistente să îi ajute.
Momentele de criză sunt momentele în care se sudează relații durabile, indestructibile peste timp, așa că noi vrem să punem piatra de temelie a unei noi comunități, ale cărei puteri să se întindă și dincolo de actuala criză de sănătate, comunitatea oamenilor minunați, comunitatea OM.
Pentru aceasta, facem primul pas, rugându-vă a contribui din puținul pe care îl aveți pentru a strânge multul necesar celor aflați în cruntă nevoie. Orice donație, oricât de mică, este binevenită, iar fiecare dintre voi va scrie astfel propria lui poveste despre bine, pe care o putem împărtăși în comunitatea noastră sau în întreaga comunitate.
Cum va putem recompensa? Este una din întrebările grele, pentru că fiecare om privește recompensa prin prisma propriei existențe, dar ceea ce trebuie să satisfacă pe fiecare dintre noi este recompensa proprie, aceea ca va ști întotdeauna că a făcut bine.
Noi, în calitate de inițiatori ai proiectului, vă garantăm că vă vom sprijini cu experiența noastră juridică pentru a depăși momentele de criză sau doar de încercare, la care fiecare este supus din când în când în micul său univers particular. Veți găsi în noi un prieten, un sfetnic, un profesionist gata să vă ajute în limitele și după puterile și pregătirea sa, pentru a depăși mai ușor orice dificultate juridică.
Pentru că unirea face puterea, te rugăm acum să te unești cu noi în efortul de a face bine și, împreună, să spunem răului numit COVID, PE AICI NU SE TRECE.
Acum, în momente în care și noi suferim, ne asumăm acest proiect și vom dona o parte din veniturile noastre din contractele încheiate după lansarea acestui proiect către spitalele din linia a doua, participând laComunitatea O.M. Fiecare membru al societății noastre va contribui, după propriile resurse, prin donații individuale, așa încât să formăm bulgărele alb de lumină care va crește prin efortul vostru.
Haideți să scriem împreună povestea frumoasă a biruinței noastre, poveste pe care, fie acum, fie atunci când vom fi bunici s-o spunem șoptit la urechea copiilor sau nepoților noștri sănătoși!
Vă așteptăm în Comunitatea O.M., comunitatea oamenilor minunați!”
Mugur Costin Popescu, avocat partener Societatea Civilă de Avocați „Bîrsan, Popescu și Asociații”
„Ajută-i pe alții ca să te ajuți pe tine – este un principiu care trebuie să ne guverneze viața mai mult ca oricând în aceste momente pe care lumea le traversează. Astăzi, oamenii, prietenii, familia, viața noastră, sunt puse la grea încercare în lupta cu virusul COVID -19. Lumea trebuie să se salveze, iar fiecare dintre noi trebuie să arate, încă o dată, că este un om minunat. Dragostea pentru umanitate, generozitate, sunt cuvinte foarte frumoase, dar capătă sens când sunt susținute de fapte. Este la îndemâna fiecăruia dintre noi să aleagă să fie generos. Însă este important să știm să ne alegem și momentul potrivit. Pledoaria mea de astăzi este pentru solidaritate, dragoste, compasiune, bine si ajutor. Este momentul să ne ajutăm, ajutându-i pe cei care ne salvează viața!”
Ofelia Bîrsan-Andreiță, avocat partener Societatea Civilă de Avocați „Bîrsan, Popescu și Asociații”
***
